Groentenorgel

POMPOEN-PIANOS,
KOMKOMMER-SYNTHESYZERS,
PERCUSSIE-AARDAPPELEN 
DUBSTEP-BROCCOLI

FAKTOTUM werkt momenteel aan een interactieve muziekinstallatie. Voortborduurend op de nieuwsgierigheid van het publiek om het vitaminepiano van de voorstelling NOMOFOBIA zelf te mogen testen is dit jaar een forse uitbreiding van dit technisch hoogstandje in de maak.
Het groentenorgel beslaat een hele octaaf met volle en halve tonen en kan op diverse groentesoorten bespeeld worden. Door capacitive sensing technology oftewel simpele aanraking worden geluiden getriggerd waardoor een reeks verschillende geluidssamples en instrumenten gespeeld kunnen worden. Denk hierbij aan pompoenpianos, komkommersynthezisers, percussieaardappelen en dubstepbroccoli. Geluidsmanipulatie door diverse sensoren voor pitch, modulatie en textuur, uitbreiding met een percussieset en een simpele samplekit zijn in voorbereiding.

Het groentenorgel is een makkelijk verplaatsbare installatie met eigen geluidssysteem en energievoorziening. Door een lage mee-doe-drempel is het ideaal voor een kloppend festivalhart, als ontdekking voor nieuwsgierig publiek, als speelinstallatie voor jong en oud en vooral als interactief muzikaal avontuur.

Deze installatie wordt continuu verder ontwikkeld. Hier alvast een korte sneak preview: